Brave-selaimella Viaplay ja Disney+ näkyviin

Asensin tänään taas pitkästä aikaa toisen selaimen käyttööni eli Braven. Pidän selaimen nopeudesta ja ulkoasusta. Kunhan siitä vain piilottaa kaikki ylimääräiset ”lompakot” ja EFT-ominaisuudet pois.

Braven asetuksista pitää kytkeä Widevine aina päälle.

Jo asetuksia tarkistellessani muistin, että Asetuksista > Laajennukset > Widevine -kohta pitää sallia aktiiviseksi. Ilman sitä eivät esimerkiksi useimmat striimauspalvelut toimi.

Tämän jälkeen testasin tietysti selainta ja kirjauduin ensin Viaplayhin, ja törmäsin siinä sellaiseen ongelmaan, että suoratoisto ei alkanut vaan sain vain omituisen virheilmoituksen virhekoodeineen.

Disney+ teki saman tempun: virheilmoitus ja virhekoodi vain vaihtuivat.

Yritin tietysti hakukoneella selvittää ongelman syytä. Valitettavasti siellä tarjottiin vain pääasiassa sen varmistamista, että Winevide on aktivoitu.

Lopulta muistin ratkaisun. (Olen nimittäin aiemminkin ratkonut tätä ongelmaa.)

Jostain syystä striimauspalvelut eivät hyväksy Brave-selainta, vaan se pitää naamioida näyttämään joltakin muulta selaimelta eli käytännössä User agent-tieto pitää muuttaa.

Tähän löytyy onneksi paljon laajennoksia, joista valitsin käyttööni Random User Agent (Switcher) -laajennuksen. Laajennus toimii oikein mallikkaasti ja varmistaa, että pääsen katsomaan selaimellani striimauspalveluita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *