Lukemisen päivittelyä

Kirjoitin viikolla tämän vuoden lukemishaasteesta. Tänään innostuin päivittämään lukemiani kirjoja Taru Luojolan ylläpitämään Kirjakasa-lukijayhteisöön.

Olen päivitellyt kirjoja sinne hiljalleen, koska vielä ainakin on ollut muka helpompaa kirjata lukemisensa Goodreadsiin.

Toisaalta Kirjakasa on kuitenkin avoimen lähdekoodin Bookwyrmiin perustuva ja noudattaa muutenkin fediversumin avoimuussääntöjä, joka miellyttää tällaista idealistia.

Valittelin tänään kuitenkin Mastodonissa, että Kirjakasaan ei ole helppo kirjata haluamiaan kirjoja. Se onkin totta, koska avoimissa tietokannoissa ei ole juurikaan suomenkielisiä kirjoja, joita itsekin mieluiten luen.

Valittelun tuloksena sain kuitenkin vinkin (kiitos @ileoo@mastodontti.fi!) ohjeesta myös suomenkielisten kirjojen lisäämiseksi. Lyhennän sen ohjeen nyt pirruuttani tähän:

Teostietojen tuominen Kirjakasan tietokantaan (Taru Luojola):

Ennen kuin tuot teostietoja Kirjakasaan, toimi seuraavasti:

1. Mene Inventaireen ja rekisteröi käyttäjätili. (Tämä tili on täysin riippumaton Kirjakasan tilistä.)

2. Lisää kirjoja Inventairen tietokantaan (Add books -> Import) esim. Goodreadsin csv-tiedostosta.

TÄRKEÄÄ: Valitse tuomiesi kirjojen näkyvyydeksi julkinen (Public), muussa tapauksessa Bookwyrm ei onnistu löytämään Inventaireen lisäämiäsi kirjoja.

3. Kun Inventairen tuonti on käsitellyt kirjat, lisää samat kirjat Kirjakasan tietokantaan samasta csv-tiedostosta. Nyt Kirjakasan pitäisi löytää suurin osa teostiedoista.

Nyt kun kirjoja on päivitelty tuonne Kirjakasaan, lienee aika myös pikkuhiljaa myös viimeistellä joitakin lukujonossa olevia.

Yksi vastaus

  1. Mielenkiintoista huomata, kuinka mielialariippuvaista tähtiarvostelu on. Nyt, kun katson antamiani arvioita, mietin, että olisin voinut antaa tiukempiakin.

    Tai toisaalta hövelimpiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *