Jouluaattohajatuksia

Kirjoitin ”joku aika” sitten tavoitteista. Kuten siinä kirjoituksessani epäilinkin, en kyennyt saavuttamaan niitä asioita. Juuri lainkaan.

Nyt alkaa vuosi lähestymään loppuaan ja alkaa olla jonkinlaisen välitilinpäätöksen aika. Se ei ehkä ole tämä kirjoitus mutta tämä on jonkinlainen luonnos siitä.

Viimeinen kuukausi on ollut minulle useana vuonna kaksijakoinen: Töissä ja henkilökohtaisessa elämässä joulua edeltävä aika tuntuu siltä, että ”koko maailma pitää saada valmiiksi”.

Jouluaatosta taas tuntuu alkavan sellaisten rauhallisten, vellovien välitilojen päivät, jotka toisaalta ovat todella tylsiä tasaisuudessaan mutta toisaalta ne antavat ajatuksille valitettavan paljon tilaa.

Tänä vuonna, osittain lasten sairastelun takia, mutta myös oman ajatusmaailman ruuvaamisen takia sain jotenkin rauhoitettua joulua edeltävän viikon. Työasioista.

Joulun valmistelu sekä joululahjojen hankinta ja paketointi toki stressasi koko viikon. Enkä vieläkään ole täysin rentoutunut.

Mutta se pääasia: Minusta tuntuu, että olen muutaman viime vuoden aikana hiljalleen oppinut töihin liittyen ajatusmaailman, jossa tietty keskeneräisyys sallitaan. Niin jouluna kuin juhannuksenakin.

Nyt alkaa se aika, jolloin on rauhallista ajatella, pohtia mennyttä ja suunnitella tulevaa ennen kuin paluu työelämään tapahtuu ja rullaava arki peittää kaiken.

Hyvää joulua kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *