Kirjahyllyjen hävitys

Olen jo pidemmän aikaa haaveillut minimalistisesta kodista. Myös avopuolisoni puhuu jatkuvasti, kuinka sotkuinen kotimme on. Kahden lapsen kanssa elämisen takia se on aivan luonnollista mutta myönnän, että olen luonteeltani hamstraaja, joka säästää tavaroita ja papereita vain varmuuden vuoksi.

Yksi kiistakapulamme – tai oikeastaan – kaksi, ovat minun Lundian kirjahyllyni, jotka ovat uskollisesti siirtyneet asunnosta ja kodista toiseen siitä asti, kun olen kotoa lähtenyt.

Ne eivät perinteisen puunvärisinä ole kovin tyylikkäitä. Vain käytännöllisiä. Ja täynnä kirjoja. Luettuja. Pölyttymässä.

Minun on annettu ymmärtää, että niistä voisi luopua. Ainakin luetuista.

Luopumisen tuska

Olen siinä vaiheessa prosessia, että ajatuksen siemen on kylvetty. Pohdin, kuinka pääsisin eroon kirjoistani sekä kirjahyllystäni.

Ongelmani on vain luopumisen tuska, joka korventaa minua.

Olen käyttänyt (mielestäni) kirjoihin paljon rahaa ja ne ovat olleet hyviä ystäviä monena aamuna esimerkiksi aamupalapöydässä. Olemme kulkeneet yhdessä pitkän matkaa. En kykene vielä heittämään niitä pois.

Ratkaisuna kirjojen digitalisointi?

Eräänä päivänä mieleeni juolahti ajatus: Löytyisiköhän jostain maailmasta palvelu, johon voisin lähettää kirjani ja siinä palvelussa ne skannattaisiin digitaaliseen muotoon ja kirjani hävitettäisiin tai lahjoitettaisiin eteenpäin niitä tarvitseville?

Toinen kysymys on tietenkin, että mitä se maksaa. Toivoisin sen tapahtuvan kilohinnalla.

Jos tällaista palvelua ei löydy, niin sitten minun on todennäköisesti vain työstettävä vielä tätä luopumisen tuskaani ja ajan kuluessa yritettävä hävittää tai myydä tai antaa pois nuo kirjat.

Mutta jos siis tiedät jonkun tuollaisen kuvailemani palvelun, niin olisin hyvin tyytyväinen, jos voisit vinkata minulle siitä.